Historia

Nordic Cinema Group är ett ungt företag, men filmupplevelsen vi erbjuder har varit en oerhört populär underhållningsform i över 100 år. En underhållningsform som också lyckats överleva och anpassa sig efter den tekniska utvecklingen och övrig konkurrens. Vår äldsta biograf som fortfarande är i drift öppnades 1919 och är nu fullt utrustad med samma moderna teknik som våra övriga salonger.

Filmstaden Sergel invigdes den 3 november 1995 och är ritad av arkitekten Per Kallstenius med inredning av Birgitte Baadsgaard.

SF Bio

Svensk Filmindustri AB grundades 1909 och är därmed ett av världens äldsta filmföretag. Företaget, som initialt var ett produktions- och distributionsbolag, köptes av Bonnier 1983 och delades sedan 1998. Som en del ur detta bildades SF Bio med uppgift att sköta biograferna medan produktion och marknadsföring av filmerna sköttes av Svensk Filmindustri.

SF Kino

De första biograferna i SF Kinos regi öppnade 1999 i Lillestrøm och Tønsberg. I och med förvärvet av Kino 1 Group kunde biografer i Sandvika, Skien, Stavanger and Sandnes adderas till portföljen. 2012 förvärvades Sarpsborg och i början av 2015 annonserades den kommande biografen i Storo, som också kommer att innehålla Norges första IMAX-biograf.

Finnkino

Finnkino grundades 1986 som en union bestående av 34 företag inom filmindustrin. 1994 köptes Finnkino av Rautakirja Group och blev senare en del av Sanoma Group 2003. Under 2011 köptes Finnkino av Ratos. 

Forum Cinemas

Finnkino startade 1993 den baltiska filmverksamheten i Lettland. Idag verkar Forum Cinema under namnet "Forum Cinemas" och driver 9 biografer med 67 salonger i Estland, Lettland och Litauen.